Witam z Wrocławia, wpadłem tutaj gdyż zamierzam kupić Octavię.
[O1] Woda we wnątrz samochodu
Zwiń
X
-
[O1] Woda we wnątrz samochodu
Witam mój problem jest następujący przy dużych opadach deszczu na dywaniku od strony pasażera z przodu pojawia się woda. Dziś po otwarciu tych drzwi zobaczyłem ze woda stoi aż na uszczelce w środku! Miał ktoś podobny przypadek? Jak usunął ten problem?
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
-
-
Musisz chyba rozebrać tapicerkę drzwi. Możesz mieć przerwaną czy odklejoną folię czy gąbkę zabezpieczającą która właśnie powoduje że woda ściakjaca po szybie do środka drzwi wylatuje na zewnątrz przez specjalne trzy otwory na dole drzwi a nie dostaje się na tapicerkę i nie przemaka do środka.Tomek
Komentarz
-
-
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Miałem to samo, w moim przypadku okazało się że cieknie z kanału wentylacyjnego a dokładnie pod filtrem kabinowym.Spróbuj auto postawić tak żeby filtr był wyżej u mnie pomogło.Ostatnio wymieniałem ów filtr i przy okazji uszczelniłem podstawkę pod filtr silikonem.Jak chcesz sprawdzić czy to tamtędy dostaje się woda to ustaw autko tak aby filtr był niżej i polej szybę obficie wodą
Komentarz
-
-
basta, dobrze prawi, u Ciebie może być to samo, ja również miałem identyczny przypadek w poprzedniej octavce. Sprawdź przy okazji rynienki z podszybia, bo jest okres jesienny sporo wody, sporo liści, sporo syfu. Ewentualnie sprawdź też uszczelki drzwi czy są dobrze podociskane, i czy pod nimi nie ma śladu po strumyczku wody. W czasie testów, przydaje się kreda szkolna zmieszana z wodą, wtedy ewidentnie da się stwierdzić skąd cieknie, zostają czytelne ślady.
A jeśli auto było stuknięte, zawsze może cieknąć jeżeli ktoś źle przyłożył się do naprawy, niby nie możliwe, a jednak prawdziwe. Kolega miał lanosa trąconego w lewy przedni bok, po deszczu miał wręcz "jezioro" na wycieraczce kierowcy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eMeMWitam mój problem jest następujący przy dużych opadach deszczu na dywaniku od strony pasażera z przodu pojawia się woda. Dziś po otwarciu tych drzwi zobaczyłem ze woda stoi aż na uszczelce w środku! Miał ktoś podobny przypadek? Jak usunął ten problem?
Komentarz
-
-
Okazało się, że dalej woda dostaje się do środka i okazało się również, że przyczyną nie była uszczelka pod podstawą filtra tylko rynienka w plastyku na podszybiu, która ma za zadanie ochraniać filtr przed wodą. Była z jednej strony oderwana od reszty plastyku i woda leciała po prostu przez filtr, no ale silikon w ruch i teraz wszystko jest ok. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz